Textverk | Medlemmar
Frilansgruppen Textverk bedriver kunnig och seriös samhällsjournalistik.
Journalist, frilans, Göteborg
18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

team_image

Ola Antonsson

Ola är journalist och pedagog. Han har varit verksam som journalist sedan 2000 med Oskarshamn som bas.

Läs mer
team_image

Görrel Espelund

Görrel har sedan 1994 arbetat som frilansjournalist och skriver främst om utrikespolitiska frågor, med specialområde Afrika.

Läs mer
team_image

Mattias Hagberg

Mattias är frilansjournalist, författare och föreläsare.

Läs mer
team_image

Jenny Hostetter

Jenny är verksam som lärare, berättarpedagog och skribent i Göteborg sedan 2002.

Läs mer
team_image

Andreas Karlsson

Andreas arbetar som reporter och fotojournalist, främst med featurematerial inom områden som rättsväsende, sociala frågor, utrikesbevakning, och resejournalistik.

Läs mer
team_image

Textverk

Kontakta oss för mer info!

Läs mer

Lite mer om oss

Frilansgruppen Textverk bedriver kunnig och seriös samhällsjournalistik. Gruppens medlemmar har en gedigen journalistisk och fotografisk bakgrund och är alla etablerade leverantörer till framstående svenska och utländska mediaproducenter.

Textverk ser sig som en samarbetspartner till sina uppdragsgivare och strävar efter samma mål som de gör: hög journalistisk kvalitet och stilistik, hängivenhet och ansvar inför uppdragen samt djupgående och kompetens i reportage och analys.

Ola Antonsson

Ola är journalist och pedagog. Han har varit verksam som journalist sedan 2000 med Oskarshamn som bas. Ola arbetar huvudsakligen med nyhetsmaterial och arbetar bland annat regelbundet som reporter redaktör åt Barometern–Oskarshamns-Tidningen.

Han arbetar även som frilansjournalist för bland annat Svensk Jakt, Lärarnas Tidning och Polistidningen. Ola ägnar sig åt specialiserad nyhetsbevakning för ett antal uppdragsgivare, huvudsakligen med sydöstra Sverige som bevakningsområde.

Ola Antonssons reportage kretsar ofta kring natur och människor – gärna i kombination, men han ägnar sig också åt bland annat arbetslivsfrågor i nyhets och reportageform. Han är publicerad fotograf och därigenom ett uppskattat enmansteam.

Mobil

+46 (0) 706304431

Facebook

Besök

Görrel Espelund

Sedan 1994 arbetar Görrel som frilansjournalist. Hennes specialområde är Afrika och mellan åren 1997 och 2004, var hon baserad i Kapstaden, Sydafrika. Hon arbetade då som Afrikastringer för Göteborgs Posten och Sydsvenska Dagbladet. Arbetsområdet var Afrika söder om Sahara.

Sedan 2010 arbetar Görrel även som moderator, främst med engelskspråkiga seminarier på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Hon är även en flitigt anlitad föreläsare och har arbetat som projektledare för contentbyrån Spoon.

I juli 2013 utbildade hon sig till Culture Site Tour Guide i Sydafrika.

Bibliografi i urval:
Reality Bites – an African Decade, 2003
Till mänsklighetens försvar – iakttagelser av krigsbrott, tribunaler och försoning, 2006
8 kvinnor som skapat världsrubriker, 2010
Kap till Kairo – anteckningar längs vägen, 2012
Vita Afrikaner: ett reportage om arv och identitet, 2018

Görrel fördelar i dag sin tid mellan Sydafrika, Skåne och Göteborg – beroende på uppdrag och årstid.

Telefon (SWE)

+46 (0) 70 6733512

Telefon (RSA)

+27 (0) 73 2927750

Facebook

Besök

Mattias Hagberg

Mattias Hagberg är journalist, författare och kritiker. Han skriver huvudsakligen längre reportage och artiklar om politik, filosofi och litteratur. Han debuterade 2006 med reportageboken Släpp fångarna loss.

Han har även skrivit den konsumtionskritiska boken Skräp (2008) och den lyriska essän Herredjuret (2011) om människans förhållande till det vilda, samt de båda idéromanerna Rekviem för en vanskapt (2012) och De användbara (2015). Mattias Hagberg driver litteraturföreningen Skrift tillsammans med författaren Martin Engberg och han sitter i tidskriften Ord&Bild redaktionsråd. Hans artiklar har bland annat publicerats på Aftonbladets och Dagens Nyheters kultursidor och i tidskriften Arena.

Han medverkar regelbundet på Göteborgs-Postens kultursida och i Sveriges Radios program Obs.

Mattias Hagberg är utbildad journalist och han har en examen i sociologi med historia, ekonomi och statsvetenskap från Göteborgs Universitet.
Mattias Hagberg är en flitigt anlitad samtalsledare och föredragshållare.

Telefon

+46 (0) 70 2185353

Mobil

+46 (0) 702185353

Facebook

Besök

Jenny Hostetter

Jenny Hostetter är journalist och språklärare. Hon är chefredaktör för magasinet Världen&Vi, som produceras av och för vuxna med svenska som andraspråk och som fungerar dels som en öppen arena för demokratiskt samtal, dels som läromedel inom utbildning i svenska för invandrare. Magasinet ges ut av ABF Vuxenutbildning där hon varit medarbetare sedan 2003.
Jenny utbildade sig till journalist på JMG i Göteborg och har arbetat på Helsingborgs Dagblad i nyhetsredaktionen och med feature. Hon gav ut intervjuboken Berättelsens röst – en resa genom det muntliga berättandets Sverige 2002 tillsammans med Mats Rehnman. Hon har också skrivit läromedel baserade på intervjuer, bland annat serien SFI-boken i sju delar ihop med Fredrik Harstad.
Röda tråden i hennes verksamhet är intervjun som form och syftet att lyfta livsberättelser för att fler röster ska höras och normer och ohejdade vanor ifrågasättas.

Jenny är även projektledare i Göteborgsregionens kommunalförbund, där hon bland annat har intervjuat vuxna invandrare om deras upplevelse av svensk utbildning i projektet GRINT.

Mobil

+46 (0) 735 600634

Andreas Karlsson

Andreas arbetar som reporter och fotojournalist, främst med featurematerial inom områden som rättsväsende, sociala frågor, utrikesbevakning, och resejournalistik. Han har som nyhetsreporter för dagspress ägnat sig åt i första hand internationella frågor. Andreas har även en statsvetenskaplig examen med internationell intriktning och är utbildad safariguide i Sydafrika.

Andreas skriver och fotograferar för bland annat Sydsvenskan, Göteborgs Posten, OmVärlden, Vagabond, Amnesty Press, norska Bistandsaktuelt och danska Information. Han har tidigare arbetat redaktionellt på Göteborgs Posten och Trollhättans Tidning. Andreas är sedan sommaren 2000 en del av Frilansgruppen Textverk och är hösten 2012 aktuell med reseboken Kap till Kairo – anteckningar längs vägen, tillsammans med Görrel Espelund.

Ledig tid tillbringar Andreas helst i den afrikanska vildmarken, eller i hög fart på cykeln längs skånska sommarvägar.

Telefon (SWE)

+46 (0) 70 4932851

Telefon (RSA)

+27 (0) 78 5520397

Facebook

Besök